lauantai 2. lokakuuta 2010

Makuasioita!

2.10.

Varmaan ensimmäisenä hyvänä asiana tulee mieleen täältä todella herkulliset suklaat. Olen syönyt täällä suklaata paljon enemmän kuin Suomessa. Ja voin allekirjoittaa hyvin sen sanonnan, kun syömällä suklaata saavutat nautinnollisen olotilan ja siitä voi hyvinkin jäädä riippuvaiseksi:). Ensimmäisen kuukauden aikana halusin nautiskella enemmän suklaata ja tuntea oloni kotoisaksi täällä. Nykyään syön suklaata 1-2 kertaa viikossa nautiskellen ja pienempiä määriä.

Teen töitä päiväkodissa ja laitan ruokaa siellä. Alkuun tuntui siltä, että jokaiseen ruokaan laitetaan paljon juustoa, mutta nyttemmin se on sitten rauhoittunut. (ehkä siksi, kun kokkaan siellä?) Mutta täällä löytyy monenlaisia juustoja, en kuitenkaan ole niin paljon niitä maistellut. Jos pitää valita juuston ja suklaan väliltä niin suklaa vie voiton kyllä.

Uusia ruokalajeja on oppinut laittamaan täällä ja samalla luonnollisesti olen maistanut niitä. Maissipohjainen pizza, knöpfli, polenta mit racklettekäse. Knöpfli oli todella hyvvää ja tykkäsin siitä, ja muut ihan ok perusruokaa.

Sain Suomesta lähtiessäni mukaan salmiakkivaraston, joka alkaa olemaan finaalissa. Olen tarjonnut joukkuekavereille salmiakkia ja todennut, että Sveitsiläiset eivät ole suuria salmiakin ystäviä.
Persikkarahka sai todella hienon vastaanoton, kun tein töissä sitä jälkiruoaksi. Kaikki, jotka söivät halusivat lisää.

16.10 Päivityksiä
Fondue. Sveitsiläinen seurusteluruoka, joka sopii hyvin illanistujaisiin. Tykkäsin, mutta ehkä semmoinen 2-3 kertaa vuodessa on sopiva määrä Fonduelle.
Racklette. Toinen Sveitsiläinen seurusteluruoka, tämä sopii mulle ehkä paremmin kuin Fondue. Todella hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti